Hvalpebideri

Det sker, at jeg bliver kontaktet, fordi familien synes hvalpen bider voldsomt. Hvalpe har en periode indtil ca. 16 uger, hvor de ind imellem bider meget og går lidt i selvsving og virker udenfor pædagogisk rækkevidde. Det er der ikke noget unormalt i - det er deres måde at lege på, men ikke desto mindre kan det være en belastning, og det er tegn på stress/overaktivering/træthed.

Den har tit en periode på dagen, som jeg kalder ulvetimen - præcis som børn. Det er sidst på dagen/først på aftenen, hvor den kan være svær at stoppe, og det er som om den ikke hører eller reagerer på de forsøg man gør for at få den til at stoppe. Det kan være fordi, den enten er møg-træt eller der er blevet leget så meget, at den ikke kan få stressen ned igen.

Jeg faldt over den her video, som forklarer det rigtig godt. Og der er nogle gode råd, som giver rigtig god mening.

Hun taler især om "hundens eget sted", og jeg kan tilføje, at man også kan bruge en rutine, hvor man tager hunden på skødet eller sofaen (hvis den må det), og begynder at nusse/massere eller giver et bideben. Det behøver ikke at være i en hvalpegård eller et rum. Det kan også være en kurv, hvor man sætter sig ved siden af og nusser/masserer hvalpen og giver den et bideben eller en Kong med frossen leverpostej eller andet - bare det er en aktivitet, der kræver, den er rolig.

I et hjem med mindre børn kan det også virke voldsomt, når den løber i hælene på ungerne og bider i ankler og sokker, når de ræser gennem huset. Det er vigtigt, at få hele energiniveauet i hjemmet ned, for det er naturligt for den at være med i den "leg", så børnene skal også lære, at der skal skrues ned for aktiviteten for at kunne få hvalpen ned i stressniveau. Hun nævner selv, at børnene også skal respektere, hvis hvalpen er i "sit sted", så det er altså ikke kun hvalpen, man skal have ro på :-)

Få styr på din piratfisk

Kilde: NordHund Træning & Rådgivning

Del siden